anotherdream

Sweden

Publicerad 2011-05-27 19:19:54 i Allmänt,


Ibland är jag så dålig på att uppdatera. Nu är jag äntligen tillbaka i Sverige igen. Vilken skön känsla det var att landa på svensk mark efter tre månader i Tyskland. Men det är också så otroligt hur snabbt man kan komma tillbaka i sina gamla vanor igen.

Snart dags för redovisning och bli ett år äldre. Längtar inte dit, får hoppas att det går bra i alla fall. Ska göra mitt bästa, även om jag hatar att prata inför folk.

Ha det så bra!

Puss & Kram

Bernkastel-kues

Publicerad 2011-05-11 13:07:12 i Allmänt,


Idag fick jag en ledig dag, känns jätteskönt och bra. Idag cyklade jag till Bernkastel-kues bara för att jag tycker att den staden är så fin. Satte mig på en café och köpte mig en smörgås med brieost på. Det var gott. På även hem åkte jag förbi ett netto och köpte mig några bananer och ett kinderägg. Alltid lika kul med överraskning men alltid lika besviken varje gång på att det kunde varit något roligare. Är nog lite förstor för sånt nu.

Igår var det ett ganska stort oväder här. Det åskade, blixtrade och regnade. Det var ingenting bokat på hela kvällen, klockan sju ringer det på en åtta som kommer och ska äta mat. Vid halv åtta går strömmen och det går inte att laga mat utan ström. Med lite fantasi så serveras det sallad med skinka och sparris till de åtta personerna som redan hade beställt andra varmrätter men eftersom det inte fanns någon ström får man försöka lösa situationen utifrån det. Gästerna var ändå nöjda och glad. Vi fick städa köket i mörkret och precis när vi är klara med städning kommer strömmen tillbaka. Gästerna ber om kaffe och jag går hem. Men åskan var bara borta ett litet tag senare på kvällen kom den tillbaka på nytt och det mullrade och blixtrade en hel del när jag försökte sova. jag var ganska trött och somnade på något konstigt vis ändå.

Jag har ingen aning om vad jag ska göra resten utav dagen. Bara slappa och ta det lugnt, kanske tar ett härligt varmt bad senare.

Ha det så bra!

Puss & Kram♥

10 Maj

Publicerad 2011-05-10 14:04:04 i Allmänt,

Igår följde jag med Doreen och Volker som var bjudna på grillkväll hem hos Volkers bror. Det blev en riktigt trevlig kväll,god mat, gott vin och trevligt sällskap. Volkers bror driver och producerar eget vin. Vi fick pröva en del hel olika viner. Jag fick även kolla runt lite på gården och på torsdag ska jag istället för att stå i köket få vara med och hjälpa till vid vintillverkningen. Det ska bli riktigt roligt och spännande, nästan så att man längtar till torsdag:).

Idag är det dags för jobb igen. Lite trött efter gårdagen men det är bara att bita ihop och köra på!

Ha det så bra!

Puss & Kram♥

4 Maj

Publicerad 2011-05-04 20:05:37 i Allmänt,


Imorse cyklade jag till Bernkastel-kues, postade ett paket och tog lite bilder. Det har varit ganska fint väder, solen har lyst och himmelen har varit alldeles klarblå men det har dock blåst väldigt kallt vilket har gjort att det inte har varit så skönt att sitta ute ändå.

Hörde att det hade snöat i Sverige igår, helt otroligt det är ju maj nu. Det ska vara vår. I Tyskland har det varit vår/sommar sedan den 28 februari då jag kom hit.

Nu är vi inne i majmånad vilket innebär att hemresan inte är långt bort. Ska bli så skönt att få prata svenska igen och att folk förstår mig på mitt språk.

Idag kom det fram två cyklister till mig och frågade efter vägen. Jag har ju ingen aning, jag bor inte här jag är bara praktikant här i 3 månader. Jag förklarade att jag inte kunde hjälpa dom för att jag visste inte och att jag var från Sverige. Det här har hänt en annan gång, då stannade en bil och frågade efter vägen. Samma sak då, hade ingen aning om vart eller hur det skulle åka för att ta sig dit dom sökte. Bra hjälp man är:).

Imorgon är det jobb igen resten av veckan också. Nu har jag haft mina två lediga dagar, typiskt.

Ha det så bra!

Puss & Kram

Första maj

Publicerad 2011-05-01 11:14:04 i Allmänt,

Åh vad skönt att April månad är över. Nu är det bara att sikta framåt och snart packa väskorna för att bege sig till det underbara landet Sverige igen efter 3 månader.

Det blev väldigt sent igår, slutade vid halv ett och kunde givetvis inte somna på en gång. Nu är det snart dags för jobb igen, men idag blir det hela långa dagen och kvällen. Inget som jag tycker är så roligt men det är bara att gilla läget helt enkelt.

Imorgon är det en ledig dag som väntar, ska bli så skönt!

Ha det så bra!

Puss & Kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela