anotherdream

Never Alone, Always Alone

Publicerad 2009-11-23 19:05:31 i Allmänt,

I lördags var jag på Takidakonsert i Örebro, det var jättekul:). Det blev utgång efter, och vi blev bjudna på en varsin cider av en kille som vi aldrig pratat med innan. Den 12 december är det dags för Winnerbäckkonsert i Örebro, jag längtar massor redan. Idag skrev jag min första tenta, usch vad nervös jag var. Men nu känns huvudet mer som gele & jag orkar inte tänka. Det är skönt att den ör över nu i alla fall.




  



Ha dt fint!

Kanelexplosion!

Publicerad 2009-11-19 17:04:23 i Allmänt,

En ny delkurs mitt i den andra, plus att det är mittuppe i tentapluggandet. Idag fick alla ett litet provrör där först skulle hålla för nästan hälla det som var i provröret i munnen smaka runt lite och sedan släppa handen för näsan. Oj, vilken skilland det blev. Först kände man bara något som var som grus och smakade sött(d v s socker). När man släppte taget om näsan kom en explosion av kanel som man inte kände innan. Idag har det gått riktigt bra att plugga, hittat lite av orken igen. På lördag blir det Takidakonsert i Örebro med några från Hyttan. Dags att göra lite nytta igen, plugga alltså. Sen är det bara att hålla tummarna på att tentan går bra.

Ha dt fint!♥

vad är vin?

Publicerad 2009-11-09 15:15:06 i Allmänt,


Usch vad uttråkad jag är, trött på att försöka plugga. Jag är också hemskt trött på alla som kommenterar anonymt, jag tänker inte ens svara på era frågor om inte ni inte ens kan stå för vilka ni är. I lördags åkte jag och hämtade min bil & på torsdag åker jag hem till Norrköping igen(efter en månadstid). Imorgon blir det en lång dag, från 9.00 till 18.00, usch fy och blä.

Jag och Anna var ute och gick en liten sväng förut, nu står hon och bakar.

Funderar på om jag ska gå över till Malin snart, vi får se.

Ha dt så bra!



Sherry, Portvin & Maderia!

Publicerad 2009-11-06 11:49:56 i Allmänt,

Usch vad jag börjar bli trött på att prova en massa olika viner varje dag, det känns ju inte bättre med att jag är förkyld och knappt känner någon doft eller smak. Jag förstår inte hur sommelierna kommer orka med tre år;). Men som Carl Jan hälsade till oss att man ska pröva 3000 viner om året om man ska hålla sig i form. Noway, jag lagar hellre mat:).

Idag är det mousserande viner som står på schemat, det låter väldigt gott vilket det säkert är. Men jag är ändå inte så pepp på det. Imorgon blir det till att hämta bil, jag börjar bli vuxen nu, bara ett halv år kvar så får jag handla på systemet. Ikväll blir det nog bara mys framför tvn eller troligen en film. 

Snön ligger fortfarande kvar på marken fast jag tror den håller på att försvinna nu, tyvärr. Snart är det dags för lunch, vet inte riktigt vad jag ska hitta på än, det är sånt man får se.

Ha dt fin! 


Snö:)

Publicerad 2009-11-04 12:46:09 i Allmänt,

Det snöar! Äntligen, vad fint det är. Jag skulle bara vilja springa ut och krama en snöboll fast så mycket snö finns det inte än. Men tanken finns där.

"Tänk att få vara en snöboll.
 Födas genom kramar,
 flyga genom livet för att tillsist
 träffa den man smälter för."

 Idag är jag ledig, vilket är väldigt skönt fast jag har inte kommit igång att plugga än, tyvärr. Vår lärare sa att då har ni hela onsdagen till att plugga och när ni pluggat klart kan ni sätta er och pröva vin. Väldigt dumt sagt, vi som inte har fyllt 20 än då? Vi får ju inte handla på systemet än. Vi får väl pröva saft istället och öva upp vårt luktsinne och våra smaklökar.

Ikväll ska jag laga biffstroganoff med ris något jag verkligen har längtat till.

Nu borde jag kanske plugga lite.

Ha dt så bra!

Tyskland

Publicerad 2009-11-02 19:43:38 i Allmänt,

Idag var det ganska skönt att få sova lite längre på morgonen än vad man brukar få göra på en vardag eftersom vi började 13.15. Vi prövade åtta olika sorters vin och alla var från Tyskland eftersom denna föreläsning handlade om just Tyskland. Det är väldigt intressant med alla dessa olika vinsorters. Efter vi slutat gick jag hemåt och det var redan mörkt ute plus att det regnade och var kallt. Jag önskar bara att det kunde komma lite snö som kunde lysa upp tillvaron lite. Jag lagade lite mat, duschade och pluggade.

Nu ser jag på vänner, tänk om man hade såna vänner, vad roligt man skulle ha med varandra och vilken gemenskap, drömma kan man alltid.

Ha dt så bra!

Inflyttningsfest & pepparkaksbak:)

Publicerad 2009-11-01 13:02:09 i Allmänt,

Jag har haft en underbar helg, bästa på länge:). I fredags kom det två barndomskompisar och hälsade på, syfte var att vi skulle ha en liten inflyttningsfest, det blev nästan bättre än så. Vi åt mat, pratade, spelade spel, såg på idol och  pratade. Igår åkte den ena kompisen hem, fast det blev inte tråkigare för det. Hon och jag som var kvar åkte och handlade lite mat till kvällen,peppakaksdeg och julmust. Vi bakade pepparkakor och jag fick verkligen den där längtan efter julen igen. Längtar massor till snön:). Vi lagade god mat(lax med ungsrostade grönsaker, couscous och cream fraiche) MUMS. Efter maten såg vi på en film och åt pepparkakor,godis &chis och drack julmust. Det kan knappast bli bättre. Gott att äta och en god vän! Tyvärr går tiden alldeles för fort när man har roligt och hon har precis åkt hemåt igen, fast hon hade gärna fått stanna i ett par dagar till. Tack för en underbar helg!

Ha dt så bra!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela