anotherdream

Julmarknad

Publicerad 2008-11-29 22:49:33 i Allmänt,

Vad dålig jag har blivit på att blogga nu när jag inte är i Italien. Nu när jag är tillbaka i Sverige igen finns det så mycket annat man måste och ska göra hela tiden, så jag har inte haft ork eller tid att skriva nåt, förlåt mig!

Idag var jag var på julmarknad, åkte till farfar och farmor och träffade två av mina kusiner. Det var inget kul så Malin och jag hade tråkigt så vi gick därifrån till något mycket trevligare ställe:).

Imorgon fyller mamma år, då blir det nog lite tårta. Snart är julen här också, tiden går fort när man har roligt.

Ha dt så bra!

Puss & Kram

Sverige igen:)

Publicerad 2008-11-26 20:04:18 i Allmänt,

Lite innan tre igår landade planet på Arlanda och jag var återigen i Sverige! Det var som att kastas in i vardagen på en gång. Haft en otroligt jobbig dag, imorgon blir det till att köra halkan, får se hur det går. Det är så skönt att vara hemma igen, det är som det heter "borta bra men hemma bäst", fast det var kul att åka iväg också:).

Finns inte så mycket mer att skriva.

Ha dt så bra!

Puss & Kram






Österrike(:

Publicerad 2008-11-24 07:52:59 i Allmänt,

God morgon:) Jag är ganska pigg fast det är tidigt på morgonen för mig. Den här dagen ska bli spännande, idag lämnar vi detta land(Italien) för att åka till Österrike(Innsbruck) där flygplatsen ligger, och imorgon är det gäller som gäller:).

Jag tänkte sammanfatta den här rean lite kort, den har haft både bra och dåliga stunder. Skolan som vi var och besköte två gånger var superfin, där skulle man kunna gå om det fanns en lika dan i Sverige fast jag vet inte om jag skulle orka med fem år och de femte och sista året får eleverna inte ens laga mat utan det är bara teori. Hotell Lodenwirt levde inte upp till min förväntning och vi levde inte upp till deras men vad kan dom förvänta sig när dom inte har en aning om vilka vi är? Det har varit mycket jobb och nästan bara skala potatis, några gånger har man gjort pastadegar som man i slutändan får står och göra små pastbitar av.

Nu ska jag ner till hotellet för att äta fruktost, det blir väl en torr macka med sylt, nutella eller bara vanligt smör på, vi får se:) Längtar till hotellbuffé vi får imorgon på hotellet i Innsbruck har inite ätit en ordentlig frukost på en månad nu!

Ha dt så bra!

Puss & Kram

Söndag

Publicerad 2008-11-23 17:29:12 i Allmänt,

Jaha då var det söndag igen, söndagar är alltid så tråkiga inte bara just här utandet är allmänt tråkiga. Här är allting stängt på söndagar och det finns ingenting att göra. Idag tog vi en sväng i Vintl för sista gången, tog lite kort och lekte turister. Vi gick även ner och kollade tågstationen så att den låg kvar;) Imorgon blir det till att släpa sin packning först upp för en backe och sedan ner som tur var hittade vi en bättre väg än gå i trapporna med väskorna som vi fick göra när vi kom hit fast då blev vi hämtade av en i receptionen, men sånt lyx får vi inte imorgon. Tack så mycket, ni har varit så hjälpsamma.

Nu ska jag till hotellet och äta lite mat, hämta "betygen" härifrån och få ett nytt förkläde eftersom de har slarvat bort våra som vi lämnade in första dagen eftersom vi skulle använda deras vita. Nog om det för det gör mig bara så irriterad på att dom inte kan hålla reda på ett förkläde som man måste lämna in, tur att det inte var knivarna som de slarvat bort.

Dags att äta!

Puss & Kram ♥


Snowflakes(:

Publicerad 2008-11-22 18:15:25 i Allmänt,

Usch det svinkallt här nere, jag längtar verkligen till Sverige, till min egen säng fast jag har hört att det är lika kallt hemma som här. Det har faktiskt snöat lite grann här idag, inte mycket men det spelar ju ingen roll huvudsaken att det kom något:)

Snart är till och med den här dagen slut, den kändes hur lång som helst imorse, vi bara väntar på att få åka härifrån. Det finns inte så mycket att göra om dagarna när alla affärera och liknande är stängda och tidigare idag fick vi inte igång msn heller, blä på internet här alltså!

Vi ska väl ner till baren sen med Dominic, imorgon blir det till att packa allting klart för sen drar vi ifrån detta ställe för gott, haha;).

Ha dt bra!

Puss & Kram ♥

Samstag

Publicerad 2008-11-22 12:20:51 i Allmänt,

Jag har nyss packat ner det som jag inte kommer att använda mer och nu ska jag ta det lite lugnt. Imorse sov jag till halv elva ungefär, det var skönt fast jag vaknade av att några ungar sprang och skrek i korridoren här utanför mitt rum runt halv åtta. Det finns inte så mycket mer att skriva, jag är hemma i Sverige igen på tisdag, internet vill inte fungera som vanligt och Dominic tjatar om att vi ska följa med på disco eller som vi ska göra senare ikväll när han har slutat jobba sitta i baren ett tag precis som igår.

Det är två dagar kvar här sen sticker vi till Innsbruck, måste hitta något fint till mamma i födelesdags present, har ingen aning om vad jag ska köpa, något förslag?

Det snöade lite här imorse och snöar fortfarande faktiskt, det är så fint, det fick mig att tänka på julen:). Men jag kan lova att det verkligen är svinkallt här, frös nästan ihjäl när jag skulle gå till hotellet för att äta lunch.

Sånt är livet det finns inte så mycket man kan göra åt det. Ha dt så bra!

Puss & Kram ♥

Sista dagen i köket:)

Publicerad 2008-11-21 14:58:50 i Allmänt,

Nu har jag jobbat mitt sista lunchpass, bara ett kvällspass kvar. Tiden går så fort när man har roligt eller inte.
Det var inget annorlunda mot idag än vad det brukar vara. Men igår var det sanslöst, vi fick städa i deras två kylskåp men vi fick bara göra det om vi kunde göra det ordentligt rent. Det slutade med att vi låg och skurade kylskåpsgolven med trasor, och sedan ställa alla saker och ting i kylskåpet i en snygg och rak linje.


Dagens arbeten var nästan bara sånt som tog en evighet att utföra, sånt blir bara jobbigt i längden. Idag gick det upp ett ljus för en av kockarna i köket, oj..jag förstår när ni pratar tyska med varandra. Smart, det har jag gjort i en månad nu. Sen sa Philipp varför han alltid kallade mig Dominics flickvän, och det var för att Dominic hade drömt om mig en natt, att vi två var tillsammans, tack att den drömmen inte var sann och det kommer det aldrig att bli.

Nu är det bara kvällen kvar sen är det inget mer skalande, tvättande, skärande i detta kök.

Ha dt så bra och GRATTIS till dig, Sofie som blir 18 år idag, det blir krogen så fort jag kommer hem;).

Puss & Kram  ♥


Gemüse, gemüse und gemüse

Publicerad 2008-11-19 15:18:58 i Allmänt,

Idag vakande jag till och med innan alarmet på mobilen gick igång, jag litar inte riktigt på min mobil för tillfället.Den kan ju få för sig att bara sluta fungera om den känner för det. Men det kanske är som du säger Malin, den har hemlängtan;).

Dagen har i princip bara bestått av grönsaker för min del. Får väl se vad som händer ikväll. Om ett tag ska jag och ner och möta Dominic så ska han visa oss ett hotell som finns i Innbruck som vi kanske kan bo på när vi åker dit på måndag. Nu är det mindre än en vecka kvar så är jag hemma i Sverige igen:) Kommer nog sakna det här stället det har trots allt varit mitt så kallade hem i en månad nu. Men som det också heter borta bra men hemma bäst!

Puss & Kram ♥

Kladdkaka:)

Publicerad 2008-11-18 22:27:04 i Allmänt,

Idag försov jag mig för första gången i mitt liv, det är verkligen inte likt mig. Men eftersom alarmet på min mobil aldrig gick igång eftersom mobilen var mer eller mindre död när jag vaknade så var kanske inte det så konstigt. Jag vaknade halv nio av att någon knackade på min dörr och vi började klockan nio och då ska vi ha ätit frukost. Brödet var torrt och det fanns bara sylt eller nutella att ha på mackan,blä. Det blev en snabb frukost och vi var inne i köket klockan nio redo för att börja jobba.

Efter en ganska dålig start på dagen och det blev inte bättre med att få börja med att skala en massa potatis det första man gjorde i köket så blev kvällen desto roligare.  Vi började med att göra lasagne, vilket inte är så svårt. Sen fick vi göra en kladdkaka, vårat eget recept, mums:) Den skulle vi tydligen äta till frukost imorgon, hoppas den är god men det tror jag. Imorgon ska jag inte försova min utan gå upp lite tidigare än idag.

Puss & Kram ♥

Härliga svenska land:)

Publicerad 2008-11-17 13:58:35 i Allmänt,

Idag blev det en ganska tidig dag i köket, för lite att göra helt enkelt. Det som skulle hackas och skalas gick fort och lätt. Det var länge sen jag fick skala potatis men idag fick jag känna på hur det kändes;). Jag menar det är ju så svårt att skala potatis eller inte!

Dominic sa förrut att vi skulle göra potatis sallad ikväll, så då blir det ännu mer potatis att skala. Idag kom vi överens om att vi jobbar till fredag och är lediga helgen sedan åker vi här ifrån på måndagen till Innsbruck för att vara kvar där en natt och sedan vidare hemåt på tisdagen, snart är det bara en vecka tills jag får gå på svensk mark igen:). Det är ju inget fel att vara här utan det är mer att man saknar det svenska köket, maten, landet och språket. Att återigen bara behöva prata svenska och de runt omkring förstår vad man menar nästan på en gång.

Nog om det nu, vi saknar Sverige och Dominic saknar Tyskland. Han får inte åka hem förrän om sex veckor d v s till jul, då är han bara ledig åtta dagar sedan börjar han skolan här nere. Jag förstår inte varför han inte går i skolan i Tyskland istället eller jobbar på sin mammas och pappas hotell istället för att slita ihjäl sig här nere, men hans liv hans val.

Ska nog ta en lite runda i Vintl sen när alla butiker öppnar igen:)

Puss & Kram ♥

 

Vintl:)

Publicerad 2008-11-16 16:32:25 i Allmänt,

Kom nyss "hem" efter att ha gått runt lite i Vintl. Alla dessa vackra fina berg som finns överallt, det är nästan som om att man blev kär:). Ännu finare blir det när det är snö på bergen.

Nu ska jag nog ta och se klart Notting Hill för femte gången om inte mer, sen blir det till att svulla pizza framför en film, mys:)

Puss & Kram ♥

Notting Hill

Publicerad 2008-11-16 14:26:34 i Allmänt,

Så himla skönt det var att få sova imorse, riktigt ordentligt och länge.Nu har jag börjat se Notting Hill för kanske femte gången under de här veckorna jag har varit här nere. Den är sååå bra, älskar den filmen och igår blev det Grinchen också:).

"Jag är också bara en flicka som står framför en pojke och ber honom älska mig". Hur svårt kan det egentligen vara? Ibland är respekt och förståelse det enda man begär men också det enda man inte får. Att få sin drömprins och leva lyckliga i alla sina dagar, sånt händer bara i filmer men ändå är det som de flesta strävar efter. Det är väl så att jag tänker alldeles för mycket.

Ska snart gå till hotellet för att möta Dominic, vi skulle gå lite i Vintl och kolla.

Puss & Kram ♥

Vaniljgifflar

Publicerad 2008-11-14 22:18:14 i Allmänt,

Idag började dagen i köket med att rensa, filea och bena ur fisk, eller om man ska vara mer exakt forell. Det tog fram till lunch innan vi blev klara. Efter att ha ätit lite pasta så fick jag börja tornera morötter, både gula och andra. Det tog också lång tid, när jag äntligen var klar med att fint formgiva morötterna fick jag gå ner till källaren för att hämta en låda potatis som jag sedan skulle forma fint, nästan lika dant som morötterna. Det var ungefär de som jag hann med att göra under dagen men det fanns ju en kväll att se framemot också.

Kvällen blev inte roligare direkt, jag fick börja med att göra en pastadeg gånger tolv. Efter att jag gjort den klart åt vi lite mat, lasagne.

Efter maten gjorde jag bara en sak i 2,5 timme, stod och gjorde vaniljgifflar, plus att degen var stenhård så det var inte så lätt. Sånt är livet och jag är trött.

Puss & Kram

Lasagne à la Carolina

Publicerad 2008-11-13 14:46:41 i Allmänt,

Idag var jag sjukt trött, hade inte lust att gå upp ur den varma sängen för att börja jobba.När jag fick se att det hade snöat högst upp på bergen så fick jag ny kraft, så himla fint, jag vill ha snö:). Men ibland finns det dagar som man bara har lust att hoppa över eller spola ner i toaletten för allting bara går snett, idag är en sån dag. Men allt gick ju bra tillslut, äntligen rast efter fem timmar i köket, sen ska man tillbaka dit igen för att återigen jobba.  Dagen lunch blev en pizza med mozzarella och rucculasallad, jag tycker egentligen inte om pizza men man ska vara glad att man får mat överhuvdtaget.

Ha dt så bra!

Puss & Kram ♥


Cookies:)

Publicerad 2008-11-12 14:45:43 i Allmänt,

Idag har vi fått baka lite kakor, men det första vi fick göra var att göra ännu en pasta deg, samma som igår fast x 6. Så sedan blev det återigen till att stå och forma små pasta bitar. Idag blev det faktiskt inget skala eller skära för min del, men det kanske kommer ikväll, vem vet.

Jag är ganska trött, det känns att man jobbar.

Ha dt så bra!

Puss & Kram

De små pastabitarna som vi fick forma.

Summer 2008

Publicerad 2008-11-11 15:41:39 i Allmänt,


                    ♥
Your strength is so hard to find,
I feel so much stronger now,
the feeling´s alright.
Your words make me whole again,
those eyes cannot ever lie,
you´re so divine
I´m not ever alone, you´re not ever alone

I´m head over heels goddess of mine,
your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back,
The glory you found,I´m in deep debt, without you I wouldn´t survive
I´m not ever alone

Your smile is heavenly,
I don´t deserve all the love that you'r giving to me
Your touch makes it hard to breathe,
the shiver´s around me now, you´re so fine

I´m head over heels goddess of mine,
your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back,
The glory you found, I´m in deep debt, without you I wouldn´t survive

The heart is pumping for my life, the mind is happy and I will love you to the day I die

I´m head over heels goddess of mine,
your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back,
the glory you found, I´m in deep debt, without you I wouldn´t survive

I´m head over heels goddess of mine,
your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back,
The glory you found, I´m in deep debt, without you I wouldn´t survive

 Summer 2008 I really miss it!

Matlagning på tre språk.

Publicerad 2008-11-10 19:00:05 i Allmänt,

Idag åkte vi till restaurangskolan i Bruneck igen. Först lagade vi mat med klass 3 och senare på eftermiddagen med klass 4.  De började lektionen fem i tio och då var det genomgång sedan var det dags att laga mat. Jag hjälpte till att göra efterrätten, chokladsåsen:)

Sedan fick vi som förra gången äta i den uppdukade matsalen, mycket gott. Fast den här gången var temat mer fisk och skaldjur.

Efter maten fick vi vara med i köket och laga mat med klass 4, dom skulle göra två rätters, vi fick göra precis lika dant som du fick göra. Det blev ganska lyckat, vår varmrätt fick betyget mellan good och very good medans våran efterrätt fick very good:) Det låter bra i mina öron. 

Äntligen tillbaka på hotellet igen efter en lång dag i skolan, dessutom kom vi inte hem med bussen eftersom de hade strejk idag på eftermiddagen och skulle inte börja gå igen förrän efter sex, väldigt roligt eller inte. Som om inte de skulle vara nog så har vi fått problem med internet igen, msn vill inte ritkigt fungera som de borde. Men allt går oftast att lösa.:)

Ha dt så bra, saknar er!

Puss & Kram

 

Musik:)

Publicerad 2008-11-08 23:30:53 i Allmänt,

Klockan är ganska mycket och jag ska upp och jobba imorgon, inget som jag känner för direkt. För nu har det börjat om igen precis som det var från början, ruta ett. Nu på kvällspasset gjorde vi i princip bara en sak, rullade ut grisini. Jag brände mig på en av plåtarna eftersom de bara la plåtarna där utan att säga att de var varma så jag tog tag i en för att jag skulle lägg på mer grisini. Blä, jag är så trött ¨på radion och musiken där, de bytte radiokanal helt plöstligt, den som vi hade var helt okej för det kom engelska låtar ibland som man kände igen, men på den andra var det bara tysk musik.

Jag saknar den svenska radion,kulturen och maten fast en sak som är väldigt fint här nere är landskapet. Det är hur fint som helst med berg överallt och en kanal eller vad man nu ska kalla det. Det gillar jag.

Men jag tror nog att jag ska sova snart!
Ha dt så bra!

Puss & Kram ♥

Grönt

Publicerad 2008-11-08 15:37:38 i Allmänt,

Idag blev det till att jobba eftersom vi fick vara lediga både torsdag och fredag. Så idag efter frukosten började jag med att skala kronärtskocka, det var en himla massa moment i med den. Det tog lite drygt två timmar så när jag i princip var klar var det dags för lunch. Efter maten fortsatte jag med mixsalladen som jag höll på att skära och plocka ner. När alla moment med salladen var klara så gjorde jag consumé. Sedan var det dags att börja städa, även den här dagen gick fort.
-  Malin, idag är det 17 dagar kvar tills jag kommer hem igen:)

Ha dt så bra, hoppas allt är bra i Sverige:)

Puss & Kram ♥

Brixen

Publicerad 2008-11-07 16:58:52 i Allmänt,

Idag hade vi ytterligare en ledig dag så idag åkte vi till Brixen för att kolla in den staden och kanske shoppa lite. Vi gick runt lite i staden sedan bestämde vi oss för att äta. Vi hittade en fin restaurang, bar och pizzeria, så vi åt på. Vi beställde något som heter spagetti alla puttanesca, jag hade bara hört talas om det på en film men det var ganska gott faktiskt.

Efter maten gick vi en stund till på stan innan vi bestämdes oss för att ta bussen hem. Så nu har man varit i Brixen också, undra vad som händer härnäst. Imorgon är det jobb igen, inget som jag direkt känner för men man kan ju inte alltid få som man vill.

Puss & Kram ♥

Bruneck

Publicerad 2008-11-06 17:34:13 i Allmänt,

Idag åkte vi till Bruneck, vi tog en buss som gick 09.52 och var i Brunecks resecentrum ungefär halv tio, men sedan fick vi lite problem med att hitta vart vi skulle. Vi träffade en jättesöt hund som ville leka med oss med en sten, vi kände inte riktigt för det. Jag saknar mina söta underbara hundar:).

Vi kom tillslut i skolan, tog en halvtimme innan vi var rätt och vi var på skolan. Väl på skolan fick vi först en rundvisning hur själv skolan såg ut och sedan fick vi gå in i köket. Vi var inte ens i köket så länge för vid halv tolv ringde en klocka att det var dags för mat. Vi fick sätta oss vid ett bord i "restaurangen" som de hade dukat upp och sedan blev vi serverade tre rätters plus råbiff. Det var jättetrevligt och jättegott. Vi ska tillbaka till skolan på måndag och laga mat med treorna och fyrorna, lite högre nivå på matlagningen då, hoppas vi får lika god mat då:).

Efter maten hade ettorna lektion och vi var med på den också, de skulle lära sig göra snitzel med potatissalld även detta blev vi serverade i restaurangen, snacka om att man blev mätt.

Men nu ska jag gå till hotellet en sväng, ha dt så bra!

Puss & Kram ♥

Huvudvärk & Pannkaka

Publicerad 2008-11-05 22:29:31 i Allmänt,

Efter att vi slutade jobba vid halv tre och vi gick på vår så kallad rast så har jag haft världens huvudvärk och den försvann inte i första taget heller. Efter att ha ätit mackor med gott pålägg på till middag så gick vi in i köket för att börjar jobba. Jag fick göra pannkakor, fast det var inte alls de som dom kallade de. Dom sa att de hette något helt annat( fast det var precis som att göra pannkaka). Så idag fick jag stå vid spisen för första gången, inte bara skala, skära och rensa grönsaker. Sedan hade köket ett PM på 40 gäster, och vi fick vara med och hjälpa till att lägga upp maten.

Imorgon är vi lediga då ska vi åka till en restaurangskola som ligger i Brunneck, tar ungefär 20-30 minuter med buss.

Ha dt så bra!

Puss & Kram ♥

Pumparavioli

Publicerad 2008-11-05 14:41:31 i Allmänt,

Idag fanns det knappt något bröd när vi skulle äta frukost så det blev en macka med solrosfrön och lite smör på, det är inte så gott att äta varken nutella eller sylt på mackan. Hittills i köket idag har jag fått göra pumparaviloi, så kan ni ge mig på att jag kan det;). Jag stod och höll på med det i mer än två timmar. Sedan var det lunch och gissa vad....PASTA!

Dom i köket tyckte att det var jätteroligt när Philip(en av kockarna) hämtade två soppkvastar, han gav en varsin till Martin och mig, det som skulle vara de roliga i det hela var att han gav Martin soppkvasten när han stod och gjorde annat och var helt oförberedd. Jag tyckte inte det var så kul.

Nu har vi rast, vi får väl se vad som händer ikväll, jag skulle gärna vilja göra något svenskt, kanske baka något. Eller vad som helst bara inte skala med massa grönsaker som de första veckan ha bestått av.

Ha dt så bra!

Puss & Kram

Trött

Publicerad 2008-11-04 21:44:53 i Allmänt,

Idag har det varit en riktigt seg dag, men som tur är så är den äntligen slut. Jag har varit trött och inte direkt haft någon lust med att göra så mycket i köket idag. Dagen i köket började med att skala två lådor potatis(det känns som det tar en evighet, idag ännu längre).

På "rasten" som vi hade mellan halv tre och halv sex tvättade vi kläder, härligt med nya rena kläder. När vi kom tillbaka till köket igen fick vi göra pasta som bestod av potatis, äggulor, mjöl, kummin, muskot och salt.

Imorgon är det jobb igen, undrar vad som händer då, det får man väl se...:)

Ha dt så bra!

Puss & Kram ♥

Fuck-day for me

Publicerad 2008-11-03 23:09:14 i Allmänt,

Så var det kväll igen, det känns som om dagarna går väldigt fort. Idag var det riktigt roligt i köket, speciellt nu på kvällen, kockarna bara skrattade åt varandra hela tiden när de försökte prata engelska.  Nu på kvällen fick jag göra Sesamhippen som de ska ha som garnering på risotton. Det var väldigt lätt att göra, har sparat receptet. Jag har råkat slinta med kniven två gånger idag, det är däremot inte likt mig. det började med brödknvien när jag skulle dela mitt eget bröd imorse och nu på kvällen skulle jag fixa med lite kött och ett finger kom ivägen. Men det var ju inte så farligt men det bör ju inte hända. Men det är säkert bara för att min tyska kock-kompis inte är där, annars är det alltid han som klantar sig i köket.  Jag saknar honom lite grann, han skulle vara ledig i tio dagar nu och åka hem till Tyskland, men han kommer i alla fall:).

Hoppas allt är bra med er, jag saknar er ♥

Puss & Kram

Persikor

Publicerad 2008-11-03 16:08:50 i Allmänt,






Nu har vi "rast" och sitter typ och inte gör någonting. Vi gick och handlade lite förrut, jag såg en påse med godispersikor och det fick mig att tänka på en speciell person(min mormor älskar persikor;)) och Sverige.

Telefonen på mitt hotellrum ringde förrut, jag vågade inte svara men det gjorde Martin. Det visade sig att det var Andrea(han som från restaurangskolan i Bruneck), han ville bara kolla läget och frågade hur det var i köket och så. Sedan pratade vi om att vi skulle besöka restaurangskolan som han jobbar på någon dag.

Ha dt så bra, jag skriver nog snart igen:)

Puss & Kram

Knödel

Publicerad 2008-11-03 14:05:26 i Allmänt,

Jag tycker tiden går ganska fort ändå, det kommer nog inte dröja länge förrän jag sitter på flyget hem igen. Idag började jag med att göra knödel med spenat i. Sen blev det som vanligt med att skala och tvätta potatis samt lök.

Vi fick gå extremt mycket tidigare idag än vad vi brukar få göra, men det fanns ingenting att göra så de sa att vi fick gå hem. Snart ska vi gå och handla lite, men det öppnar inte förrän tre igen. Dom har så konstiga öppettider här. Det har liksom stängt nästan tre timmar mitt på dagen. Vi ska jobba mera ikväll, börjar klockan halv sex.

Ha dt så bra!

Puss & Kram ♥

Msnproblemet är löst:)

Publicerad 2008-11-02 19:21:00 i Allmänt,

ÄNTLIGEN fungerar det att logga in på msn. Fick ändra en massa i internet inställningarna, men det spelar ingen roll nu huvudsaken är att det fungerar.=)

Jag vet inte vad jag ska skriva mer, är så glad att msn äntligen fungerar och imorgon är det jobb igen, så typiskt att vi fick igång msn idag och inte igår.

Ha dt så bra!

Puss & Kram ♥

Ledig idag också...

Publicerad 2008-11-02 11:26:28 i Allmänt,

Den här dagen började med att vi gick och kollade på någon marknad som var här utanför(loppmarknad), sen åt vi frukost.

Idag finns det chanser till msn eller i alla fall hotmail, vi fick ett papper som kunde ha hjälpt oss få igång hotmail, men det funkade inte. Vi skulle prata med en i receptionen om hur vi skulle kunna få igång hotmail. Hoppas det funkar för jag vill verkligen kunna skicka mail och vara inne på msn.

Men vi får väl se vad som händer, vi ska snart gå och äta lunch, hoppas ni har det bra i Sverige. Saknar er ♥

Puss & Kram

Slapp dag

Publicerad 2008-11-01 18:36:21 i Allmänt,

Nu är klockan halv sju, hela dagen har gått så otroligt fort. Vi fick några varma mackor och sallad till middag idag, nu sitter vi här på mitt hotellrum och har inget att göra. Vi kan inte gå ner till någon affär och köpa oss lördagsgodis(jag vill ha godis) eftersom allt är stängt.

Jag är ganska trött fast jag inte har gjort så mycket idag förrutom att vi gick och kollade runt lite i Vintl. Jag vet inte vad jag ska skriva mer så nu ska jag se en film och fortsätta slappa.

Ha dt så bra!

Puss & Kram ♥

Halva lördagar

Publicerad 2008-11-01 13:19:49 i Allmänt,

Skönt med en ledig dag, vad ska man göra i Vintl en ledig dag då? Ja, men varför inte åka till en större stad och titta runt lite och kanske köpa nåt fint? Låter som en ganska bra idé, om någonting bara var öppet. Idag är en röddag precis som imorgon och då har alla affärer stängt. Vi är bara lediga lördagar och söndagar, väldigt roligt om man kunde göra något då eller se något mer än bara hotellet. Sedan är allting stängt på söndagar, varje söndag men det ha öppet halva lördagar. Då hinner man ju inte se så mycket av någonting om det ska vara så. Jag skulle hellre vilja vara ledig på en vardag så man kan ta sig till de större städerna och när butiker och affärer faktiskt är öppna.

Blir lite sur på att msn inte fungerar heller. Så förlåt alla som jag lovade att hålla kontakten med via msn. Jag kan ju inte ens skicka mail. Det enda sättet ni ska nå mig på är att kommentera här på min blogg eller gå in och kommentara på min bilddagbok( jag kan bara svara om ni också har bilddagbok annars kan jag bara se vad ni har skrivit).

Nu ska vi gå till hotellet igen och se om vi kan få någonting att äta denna gång då. Sista hade dom inte tid och ville att vi skulle äta pizza. Jag tycker inte ens om pizza och vill hellre ha annan mat om det finns den tillgången.

Puss & Kram från mig

Jag saknar er alla.♥

Hotel Lodenwirt

Publicerad 2008-11-01 10:48:04 i Allmänt,

Idag är vi lediga, så skönt. Jag har också fått flytta från ett rum där personalen och andra anställda bor till ett hotellrum bara för att det började en ny kock och en ny servitör. Hotellrummet är jättefint, jag har internet här men msn fungerar fortfarande inte, har ingen aning om vad det kan vara för fel. Martin bor kvar med personalen, synd för honom.


Puss & Kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela