anotherdream

Tears in heaven

Publicerad 2010-05-29 17:23:28 i Allmänt,

Lördagen skulle bestå av grupparbete eller hur? Det blir inte alltid som man har planerat eller tänkt. Ibland kan det till och med mycket bättre precis som idag:). Vid tolv knackar det på dörren och Anna går och öppnar. Det viskas och jag fattar fortfarande ingenting. Sen kommer min syster och bästa kompis in i köket med ballonger och paket i händerna. Snacka om att man blev chockad. Först fattade jag ingenting. Jag satt så inne i grupparbetet som vi höll på med. De gick till ica för att fixa fika, de köpte glass, maränger, kakor och en massa mer:). Vilka underbara människor dom är:) Även om det inte är min födelsedag idag men de kunde inte komma på måndag så gjorde dom verkligen den här dagen till den bästa!

Ibland hinner verkligheten ifatt en. Den man minst anar finns inte längre kvar i livet. Sofie och jag upptäckte nyss att våran gamla läraren som vi hade i högstadiet inte lever längre. Man blir alltid lika ställ även om livet har sin gång.

Ikväll blir det pizza med tjejerna!

Ha det bra!

Love me for a reason

Publicerad 2010-05-29 09:38:59 i Allmänt,

Dagen till ära kommer att bestå av grupparbete. Gårdagen var det också grupparbete dock var vädret finare än vad det är idag. Fint väder betyder glass i stora lass:)

Jag hoppas att det blir en bra lördag och att vi kommer långt på grupparbetet, har knappt någon motivation eller ork kvar. Måste ha sommarlov, måste få börja jobba.

Ha det bra!

Apelsinkrokant

Publicerad 2010-05-28 20:53:16 i Allmänt,

Fredag nu tar vi helg? Nej inte alls faktiskt, det blir grupparbete, grupparbete och grupparbete. När allting känns bra och ljuset i tunneln äntligen börjar synas kommer motgångarna återigen. Vem förtjänar skit från någon som aldrig har deltagit aktivt i ett grupparbete?

Nej är fortfarande inte helt pigg från gårdagen. Dags att hoppa in i duschen!

Ha det bra!

Du finns inom mig

Publicerad 2010-05-27 15:14:26 i Allmänt,

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees! Jag klarade hantverksprovet och jag fick bara en massa beröm för min maträtt, jag blir så glad och lycklig:). Det blev ganska mycket stress efter provet eftersom jag kom hem vid halv fem och klockan sex var det dags för tackfest. Den var också jätterolig och bra kanske blev lite för mycket av det goda. Sen blev det puben dock tänkte väl varken jag eller Anna oss för när vi festade till det igår eftersom vi skulle vara i skolan kvart över åtta imorse. Alarmet ringde halv sju men jag lyckades trycka på snooze två gånger till och med Anna kom in i rummet och frågade om jag skulle gå upp. Usch fy och blä så bakfull jag har varit idag, inget jag tänker göra om på ett bra tag. Men det måste ju kännas att man hade en rolig gårdag.

Idag var det dags för att duka upp barockbordet igen, men jag var inte så pigg och hjälpsam idag. Ville typ bara hem och sova. Efter bordsdukningen gick vi hem och jag lyckades äta någonting för första gången på hela dagen och nu är jag relativt pigg igen.

Längtar efter att få börja jobba, Anders ringde idag och berättade lite om arbetstider som jag har fått. Nice:)

Ha det bra!

Jag har väntat på ett regn

Publicerad 2010-05-25 11:05:45 i Allmänt,

Usch, jag blir bara mer och mer nervös inför morgondagen hantverksprov. Ska till skolan efter lunch och göra en mise en place, och imorgon klockan tolv smäller det. AAhh...jag vill bara att det ska vara över.

Ska försöka att packa ner lite mer saker inför flytten när jag kommer hem. Imorgon är det även dags för tackfest för årshögtiden. Det ser jag framemot men jag vet dock inte hur jag ska ha på mig eftersom temat på puben är "ursäkta jag har kommit fel". Ellinore och jag ska kolla på vad man kan ha på sig.

Ha det bra!

Om tiden vill ifatt

Publicerad 2010-05-24 16:32:29 i Allmänt,

Phuu..äntligen lossnade en stor sten från mina axlar och allting verkar vara löst. Ser dock inte framemot de två kommande veckorna, får vila i graven helt enkelt eller hur man nu säger;). Om två veckor flyttar jag till en etta, ska bli riktigt skönt. Om en och en halv vecka börjar jag jobba, längtar verkligen efter den kicken när man har fullt med gäster och det bara flyger ut mat genom luckan:) Om en vecka fyller jag tjugo, usch känns inte som om jag borde fylla år än. Tiden går alldeles för fort.

Då var man fadder och ska nolla höst terminens ettor. Var på ett informations möte om det idag, verkar också bli riktigt kul:)

Imorgon blir det mise en place för hantverksprovet som sker på onsdag. Jag är faktiskt riktigt nervös. Men ni får hålla alla tummar för att det ska gå bra på onsdag!

Nu ska jag fortsätta med att småplocka lite bland mina saker. Håller på att packa ner saker inför flytten eftersom jag åker hem innan.

Ha det bra!

Ett svart litet regnmoln

Publicerad 2010-05-23 11:54:13 i Allmänt,

Jag hann aldrig skriva något igår, men dagen började i skolan och lite grupparbete. Jättefint väder igår, lyckades bli lite brun också och sånt är aldrig fel. Vi bestämde oss senare för att gå och bada på guldkusten, jätteskönt faktiskt! Då var årets första dopp avklarat:)

Senare på kvällen blev det lite fest och puben fast det var inget kul om man inte var på partyhumör som jag tyvärr inte var. Gick hem runt halv tre från en efterfest.

Idag blir det tvätta, plugga och laga mat. Nu måste fixa med rostbiffen.

Ha det bra!

Långa nätter

Publicerad 2010-05-21 17:33:28 i Allmänt,

Idag var det bara att kliva upp och gå till skolan för att provmatlaga desserter till debutantmiddagen. Gick ifrån skolan vid kvart i fyra och då hade jag bara ätit frukost runt sju på hela dagen. Slängde typ i mig mat när den väl var klar.

Det värsta av allt är att allting har bara börjat, nästa vecka är det ännu mer som ska göras och hinnas med. Imorgon blir det grupparbete eftersom resten av nästa vecka är annat inplanerat.

Blir nog att leta fram någon bra film och bara ta det lugnt ikväll.

Ha det bra!

Namnsdag nummer två

Publicerad 2010-05-20 19:47:18 i Allmänt,

Idag vaknade jag med humöret på topp och kände en stor motivation till dukningen av bordet som skulle göras.  Allt kändes jättebra och vi fick hela tiden positiv respons från en lärare som gick runt i rummet. Ord som ni ska vara riktigt nöjda med resultatet och ni har verkligen fått in barocken i eran dukning. Det har varit under hela grupparbetet brister i samarbetet och även idag fanns det. Men vi har ändå försökt jobba på. Det tog inte så lång tid att duka upp bordet så som vi ville ha det och vi tyckte att resultatet var bra. Däremot fick vi tyvärr vänta på den andra läraren som också skulle bedöma våran dukning i en timme, av någon konstig anledning tog hon vårat bord sist. Vi var ganska trött på att bara stå och vänta och irritationen i gruppeb blev bara värre och värre. När hon tillslut kommer för att titta på vårat bordet är det fört hon säger att den kan inte stå där och det där är fel. Hon uttryckte sig väldig konstig och vi fick bara kritik av henne. Ingenting som vi hade gjort var bra, vi hade lagt ner hela våran själ i att få de där bordet så bra som möjligt men på henne lät det som om vi inte hade lagt ner någon tid alls. Den ena läraren älskade våran idé, vår dukning medans den andra verkligen hatade den och tyckte den var helt fel. Man kan välja sina ord och hur man uttrycker sig, men vi kände oss ganska sågade och klimatet i gruppen blev inte bättre utav detta. Hur skulle vi göra nu? Börja om helt och hållet? Om en vecka ska vi göra om samma lab. men då ska det vara perfekt.

Här är bilder från bordet vi dukade både med och utan svart.








Var en sväng och tittade på lägenheten jag ska flytta till. Äntligen någonting positivt, den var jättefin:)
Imorgon blir det provmatlagning inför debutant. Känns relativt bra eftersom Lovisa och jag har pratat ihop oss lite om vad mer exakt vi ska göra imorgon. Sist var det inget planerat vilket båda kände att det inte var så bra.

Ha det så bra!

När ingen ser

Publicerad 2010-05-19 15:10:39 i Allmänt,

Somnade tidigt igår, det har aldrig varit så skönt att få lägga huvudet mot kudden och bara blunda, - god natt!
Grupparbete vid tio vilket betydde ingen större sovmorgon ändå vaknar jag med världens huvudvärk. Sovit för mycket kanske? Den gick över efter en stund men nu är huvudvärken tillbaka igen. Usch, sånt gillar vi inte.

Jag känner mig mer kreativ än vad jag brukar, tycker det är kul att pyssla, klippa och klistra. Mindre motiverad till alla föreläsningar som är dock fast dagens föreläsning var inte så dålig, rätt intressant faktiskt. Imorgon är det dags för lab. 1 vilket jag tror kommer blir riktigt roligt. Vi ska duka upp ett helt vanligt bord med vit duk, bestick, glas och servett sen ska vi genom våran epok förändra bordet i 20, 40, 60, 80 och 100%.

Får se om det bli någon pub idag eller bara mys framför tv, båda känns lika bra för tillfälle fast tv:n känns mer lockande nu. 

"Rör inte mitt hjärta igen,
För det är svårt att laga.
Lova mig ingenting igen,
För det är svårt att hålla.
Kom inte nära mig igen,
Fast det är svårt att låta bli."

Någon reflektion på dikten? Nu ska jag rita/måla/teckna lite eftersom det ingår i kursen att göra det varje dag men det är dock inte lika lätt att komma ihåg det.

Ha det bra!

You've got a way

Publicerad 2010-05-18 14:19:52 i Allmänt,

Usch, fy och blä vilken huvudvärk jag har. Det kan bero på att jag gick upp kvart i fem imorse för att tio i sex sätta mig i bilen och åka tillbaka till Grythyttan. Det går alltid att hitta anledningar till varför saker och ting är som de är, det är vi människor ganska bra på att se i olika sitautioner. Halv nio var jag hemma igen men den här resan gör jag inte om levande. Har suttit i skolan några timmar, har nyligen ätit lite lunch och det var hur gott som helst eller rättare sagt så var jag jättehungrig.

Skulle bli jätteförvånad om det inte började åska idag/ikväll för det är riktigt kvavt ute och sånt är lite obehagligt. Jag skulle också tro att det blir till att däcka i sängen så fort jag kommer hem ikväll. Börjar skolan kvart över fem och slutar klockan åtta. Ingen höjdare direkt.

Nu ska jag göra matlådan till imorgon.

Ha det så bra!

Jag kan inte skilja på…

Publicerad 2010-05-18 09:15:52 i Allmänt,

Det är dags att tänka efter
och jag vill inte följa med
det har regnat hela sommaren
och jag känner med det

Jag ville vänta tills du frågade
och du frågade tillslut
jag hörde sånger i mitt huvud
men dom kom aldrig ut

Jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig
jag kan inte skilja på om jag vill va med dig
jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig
jag kan inte skilja på om jag vill skada dig
men du om nån borde förstå
att man inte gör såhär mot mig

Du ville prata häromdagen
och helt plötsligt blev det tyst
jag undrar vad som hände
vi som skrattade nyss

Nu tror du säkert att jag hoppas
på nåt som aldrig ska bli av
men jag har aldrig lyssnat när du lovat
aldrig ställt några krav


Vi tar en paus och lämnar rummet
och nu släpper du min hand
på varsin sida av vägen
som en främling för varann

Jag vet precis vad du känner
fast du aldrig sagt ett ord
du har viljan att bli större
här är du redan stor

Jag kan inte skilja på…

In my head

Publicerad 2010-05-17 20:39:16 i Allmänt,

Två veckor kvar, det känns lite som i väntan på julafton när man var liten. Men tror dessvärre att det kommer bli en stor besvikelse men tanke på att går och bara väntar och tror att det kommer att hända något roligt och sen visar det sig som om det känns precis som en helt vanlig dag.

Imorgon åker jag tillbaka till Hyttan, hade gärna stanna ett par dagar till hemma. Men det kommer kännas ännu bättre sen när jag har fått flytta och fått ordning på saker och ting i min nya lägenhet, längtar dit:)

Det blir till att gå upp riktigt tidigt imorgon p g a grupparbete. Snart dags för sängen, gosa lite extra med hundarna och katten.

Puss & Kram

Bästisar

Publicerad 2010-05-16 22:27:39 i Allmänt,

När jag började lekis för fjorton år sedan träffade jag min bästa kompis för första gången, tänk vad fort tiden går. Hoppas att vi kommer att vara vänner i många år till:). Det var bara en tanke som slog mig, samma sak undra vad som händer om fem/tio år? Barn, familj?

Söndag är en dag då man får ta det lugnt och inte göra någonting, bara ladda upp inför veckan. Gjorde även en kolapaj idag blev dock inte lika bra som förra gången. Fast smakade lika gott.

Imorgon blir det till att plocka ihop allt som ska med upp till Hyttan igen och tanka och packa bilen för det blir till att åka tidigt på tisdagmorgon.

Ha det bra!

Magiskt, men tragiskt

Publicerad 2010-05-15 18:19:31 i Allmänt,

Vilket härligt väder det har varit ute idag:) Satt en stund i solen, så härligt när solstrålarna värmer. Efter det tvättade jag bilen så nu är den ren och fin igen. Gick ner en sväng till Glan också med Sofie och doppade fötterna i det iskalla vattnet. Snart dags för våren/sommarens första dopp?

Ikväll blir det till att grilla med syskonen, gott och det ger mig bara ännu mera sommarkänslor:).

Ha det bra!

En värld full av liv

Publicerad 2010-05-14 22:17:24 i Allmänt,

Det har faktiskt varit fredag idag fast det inte alls känns som det. I natt blev man väck av att telefonen ringde halv två och det är en gammal tant som har ringt fel och detta har hänt ganska många gånger nu. Senast idag ringde hon fyra gånger, sista gången svarade vi inte ens. Förstår inte hur många gånger man kan ringa fel till samma nummer också?

Malin och jag gjorde tacos idag, det är alltid lika gott:)

Ha det bra!

Namnsdag

Publicerad 2010-05-13 19:25:41 i Allmänt,

13 maj 2010 är dagens datum och idag har jag även namnsdag. Det var en otäckt åskoväder i natt, inte så mycket sömn men tog en rejäl sovmorgon istället. Idag har det varit grått, mulet och blött och efter att ha varit ute en sväng med hundarna så var det bara att bada dom rena och fina. Har till och med varit så duktig att städa rummet också.

Tänkte snart gå över till mormor och morfar.

Ha det bra!

Var mig nära

Publicerad 2010-05-12 22:12:39 i Allmänt,

Nu är jag hemma hos mina hundar och min favorit katt igen:). Ronja blir en stor hund idag, hon fyller 7 år just idag. Det var väldigt mycket trafik idag, kändes som om alla var ute och körde bil idag när jag åkte hemåt.

Bakade tårta med min syster när jag kom hem bara för att vi kände för det och så passade det väldigt bra eftersom Ronja fyllde år också.

Måste nog plugga lite imorgon och städa rummet. Inte så mycket planerat vilket är ganska skönt,

Ha det bra!


Not today

Publicerad 2010-05-10 21:13:27 i Allmänt,

En riktigt kort dag i skolan, började kvart över tolv och slutade lite efter två. Gick hem efter skolan och plockade ihop mina vinglas sen klippte jag håret. Vågar inte säga om resultatet blev okej, bra eller jättebra. Har inte riktigt känt efter och det är fortfarande lite ovant. Skönt att få håret klippt iaf.

Imorgon väntas en låååååååååååååångdag, känner redan nu att jag skulle vilja gräva ner mig någonstans. Skola nio till fyra sen blir det provmatlagning inför debutant från okänd tid tills vi känner oss klara, känns som om det kan bli sent.

Hemresa planerad på onsdag, åker tillbaka till Hyttan på tisdagen(nästan en hel vecka ledigt).

Nu får jag skärpa till mig lite. Snart dags för sängen.

Ha det bra!

Fix you

Publicerad 2010-05-09 18:13:00 i Allmänt,

Nästan lika trött som igår, började dagen lite försiktigt med tv och plockat lite med saker och ting i rummet. Efter lunchen ringde Malin och ville ta en springtur och bjuda på en nybakad bulle. Skönt med frisk luft och ut och röra på sig, sen blev det en glass på neerings, nu sitter jag här och hostar. Kanske inte skulle ha sprungit ändå?

Såg schemat nu och blev ganska glad, börjar vid tolv imorgon, då jag också ska klippa mig.:)

Ha det bra!

Falla fritt

Publicerad 2010-05-08 17:19:30 i Allmänt,

Usch gårdagen blev senare än väntat, vaknade av att mobilen ringde och nu sitter jag är med huvudvärk och är sjukt trött. Var ute och gick 7 km med Malin innan lunchen sen har jag suttit och pluggat så nu har jag skrivit klart kycklingreceptet och min restaurang- och hotellupplevelse. Det blir troligen en lugn kväll ingen pub idag.

Snart är det dags är lite kvällsmat. Sen kan man börja fundera på om någon kommer att höra av sig eller inte? Dags att börja tänka på flyttlådor och sånt igen snart också? Tur att vi bara går i skolan bara tre dagar nästa vecka.

Ha det fint! 

Playing with fire

Publicerad 2010-05-07 17:38:56 i Allmänt,

Äntligen fredag eller? Skönt med lite sovmorgon i alla fall sen kan man se på den saken på olika sätt. Gick bara i skolan till klockan tolv, en bra föreläsning om det kulturhistoria, - ideal, värden och värderingar. Efter skolan gick vi hem och åt lunch sen har vi druckit te och bara tagit det lugnt med lite musik. Ikväll blir det pizzakväll med gänget men för tillfället är jag på väldigt dåligt(irriterad) humör vi får väl se hur den här dagen slutar.

Ha det bra!

Don't worry be happy

Publicerad 2010-05-06 16:19:19 i Allmänt,

Igår var det ingen bra dag, ingen bra dag alls faktiskt. Började med att jag råkade slå till mig själv på näsan så jag fick näsblod, resten tänker jag inte ens berätta. Ikvällen slutade med en öl på puben.

Ny dag och det är dags att vända blad och tänka positivt och framåt. Försöka i alla fall. Mycket bättre föreläsning än vad det har varit fick vi idag, känns ändå väldigt långtråkigt att sitta och bara lyssna timme efter timme.

Nu är det snart dags för badminton, är jag laddad? Nej inte direkt! Kom igen nu, ge järnet.

Ha det bra!

Tidvis

Publicerad 2010-05-04 15:33:23 i Allmänt,

Usch vad allting känns tråkigt och enformigt. Vart finns motivationen? För tillfället vill jag bara att det ska vara sommar, sommarlov och sommarjobb i luften. Nu är det helt klart att jag ska tillbaka till Göta Salonger, nu laddar vi inför sommaren!

Jag är i ett stort behov av att klippa håret, har till och med beställt tid nu. Men nu återstår bara frågan hur ska jag klippa mig? Bara toppa eller göra något riktigt oväntat med håret?

Känner mig väldigt uttråkad just nu och försöker vara duktig och skriver på en uppgift som ska vara inlämnad den 13 maj. Nu måste jag nog försöka fokusera mer på uppgiften.

Ha det fint!

Dom kommer att kliva på dig igen

Publicerad 2010-05-03 19:08:30 i Allmänt,

Ny månad, ny kurs och en ny vecka, kanske till och med nya möjligheter? Min uppfattning om hur den här kursen skulle bli har ändras ganska mycket, blir nog en hel del att göra ändå.

Jag behöver bara skriva att det finns människor till allt, det spelar ingen roll hur mycket du än försöker att vara alla till lags så kommer du ändå såra människor på din väg genom livet. Men en sak är väldigt bra att komma ihåg och det är att "lär dig livets stora gåta. Älska, glömma och förlåta".

Nu ska jag boka konsertbiljetter till Winnerbäck i sommar:)

Ha det fint!

Flickan ovanpå

Publicerad 2010-05-02 17:07:08 i Allmänt,

Helgen har gått otroligt fort och nu är den över. Valborg firades hemma med syster och Sofie vid en brasa, fast man börjar bli alldeles för stor för att tycka att någon av det där är roligt längre. Nu är väl våren här?

Hela släkten åkte till Vadstena för att fira farmor som fyller 80 år på onsdag. Man ska tavara på tiden som man får med sina mor- och farföräldrar. Nu är det riktig neräkning tills tjugoårdagen, inte långt kvar tills skolan slutar heller. Vi börjar med den sista kursen imorgon.

Lite less på alla sura miner hit och dit, men allt brukar lösa sig förr eller senare.

Nu ska jag laga mat, det blir pasta med skinksås ikväll(inte så avancerat).

Ha det fint!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela