anotherdream

Som jag hade dig förut

Publicerad 2010-04-29 11:27:25 i Allmänt,

Är det inte för härligt att vakna med två hundar och en katt i sängen, och alla vill kela? Skönt att vara hemma en sväng igen även om detta känns mer som borta än hemma för mig nu. Jag längtar massor till sommaren, känna hur solen värmer, svalka sig i vattnet och bli sådär härligt brun. Men jag måste erkänna att det jag nästan längtar mest efter är att få börja jobba igen och att ytterligare en gång få ha sommarlov:).

Snart är det dags för lunch sen blir det en sväng med hundarna, laga lite mat inför kvällen och senare blir det teater med mamma och syster!

Ha det bra!

next plane home

Publicerad 2010-04-28 22:31:46 i Allmänt,

Hemtentan och hantverksprovet är godkänt och klart. Idag skrev vi det sista och lämnade in PM:et och nu är även denna kurs slut. Idag åkte jag även hemåt och ska fira valborg någonstans här omkring. Är sjukt trött efter en lång bilresa, kändes som om det tog mycket längre tid än vad det brukar ta eller så var jag tröttare än vad jag brukar vara. Kom inte iväg förän runt sex tiden och var hemma strax efter halv nio.

 Sen blir det 80 års kalas i helgen med hela tjocka släkten, får se hur det slutar.

Nu väntar sängen, men först ska jag mysa lite med min älsklingskatt:)

Ha det fint!

Get me started

Publicerad 2010-04-27 19:32:01 i Allmänt,

Idag var det dags för hantverksprov, har nog aldrig haft så lite att göra i köket som jag hade idag. Vi väntade i princip på att tiden skulle gå. Allt kan göras om till något bättre men ibland måste man tänka på och vara nöjd för det man har presterat. Vi fick ingen betyg eller resultat på hur det gick idag allt det kommer imorgon. Efter skolan satt vi ett tag och skrev PM, känner bara att jag vill åka hem imorgon därför måste PM:et skriva klart så snart som möjligt.

Här är resultat från vad vi presenterade på hantverksprovet idag









Nu när man tittar på bilderna och tänker tillbaka på vad vi serverade känns det mycket bättre än vad det gjorde precis efter vi hade gått upp med sista tallriken.

Nya krafter inför morgondagens lektioner och förhoppningsvist en bilresa hemåt mot Norrköping. Självklart plugg av PM som jag ska försöka ge mig på lite nu också.

Ha det fint!

Innan mörkret faller

Publicerad 2010-04-26 22:09:29 i Allmänt,

Idag har det gått mycket bättre i köket och nu är det bara att tagga inför morgondagens hantverksprov. Gårdagen slutade med gym och ännu senare på kvällen blev det filmkväll med några kompisar. Har suttit en stund i skolan och skrivit på PM:et som ska lämnas in på torsdag, förhoppningsvist blir vi klara innan så jag kan åka hem på onsdag.

Nu ska jag sova.

Ha det fint!

Bad day

Publicerad 2010-04-25 17:07:28 i Allmänt,

Rubiken stämmer in ganska bra på hur denna dag har varit. Om man fick välja bort en dag i veckan skulle jag utan att tvekan välja bort söndagen och speciellt denna dag. Ingenting har gått bra i köket idag, det kändes iaf inte som så. Vi försökte gjuta pralinskal sex gånger idag men det gick absolut inte som vi hade tänkt. Knäckebröden blev alldeles för salta så vi gjorde om degen idag som vi bakar ut imorgon.

Ska snart iväg och spela lite badminton, kanske piggar upp, får hoppas på det iaf.

Puss & Kram

Start something new

Publicerad 2010-04-24 17:00:24 i Allmänt,

Lördag lika med helg och då brukar man vara ledig. Imorse var det bara att gå upp tidigt för att gå till skolan. Hade en ganska lugn kväll, problemet var bara att jag och Sofie satt uppe och pratade till typ halv ett, ett så var lite trött när det var dags att stiga upp. Gamla barndomsminnen som man nog aldrig kommer att glömma.

Det det gick okej i köket idag, nu är vi klara med ananasmarmeladen, mandelflarnssmeten, skalen till pralinerna, pralinfyllningarna, knäckebrödsdegen och surdegsbröd. Imorgon blir det till att fylla pralin skalen,grädda både knäckebrödet, surdegsbrödet sam forma och grädda av madelflarnen. Inte nog med det så måste vi skriva klart receptkompendiumet och lämna in det plus att jag har tvättid imorgon, sist slutade med att jag fick tvätta allting själv hoppas inte det upprepas.

Lördagkväll och vad ska man göra för imorgon är det dags för skola igen? Ska nog gå över till Malin och grilla sen. Men blir lagom glad när man möts av en diskhög i diskhon som man hade hoppas på att den kunde varit borta. Haft hela dagen på sig plus att jag till och med torkade min disk imorse för att att inte ha något kvar i diskstället. Aja, svälj och lev med det.

Nu ska jag hoppa in i duschen. 

Ha dt fint!

Puss & Kram 

Save tonight

Publicerad 2010-04-23 15:21:39 i Allmänt,

I onsdags kom Sofie hit och vi lagade god mat och gick senare till studentpuben. Igår åkte vi till Karlskoga för att se vad den staden hade att erbjuda, dock inte så mycket men att komma ifrån hyttan lite var skönt. Till valborg åker jag hemåt igen men innan dess ska ett hantverksprov avklaras och ett PM lämnas in.

Vi tog en promenad på 9 km förut och snart är det dags för att börja laga lite mat.

Puss & kram

Over and out

Publicerad 2010-04-20 22:13:07 i Allmänt,

Desserter, desserter och åter desserter har stått på schemat idag. Usch jag är så äcklig trött på choklad, socker och allt det där, nästan så att jag kan spy på det. Efter skolan idag åkte jag och Ellinore till Hällefors och handlade, tod längre tid än vad vi hade räknat med. Väl hemma igen lagade jag mat sen gick vi ut en sväng med Ellinores hund Bella. Mötte upp Malin på vägen hem igen, vi bestämde oss för att ta en springrunda. Så himla skönt att få springa lite, känns ännu bättre efteråt. Nu sitter jag här och skriver, ska försöka leta fram ett recept på knäckebröd och ett på surdegsbröd sen blir det nog sängen för min del. Börjar kvart över åtta imorgon också och om jag har tur kommer Sofie upp på besök:)

Ha dt fint!

Med ena foten utanför

Publicerad 2010-04-19 19:41:40 i Allmänt,

Idag har jag inte ens varit i skolan men jag är stressat som en liten gnu. Dagen började med lite plugg i datasalen, kändes skönt att i alla fall ha påbörjat skrivandet på recept och PM. Blev en sen lunch och senare en sväng till gymmet. Kom på att jag hade tvättid vid fyra så fort hem på cykeln, sätta igång en maskin och cyklade snabbt tillbaka till Ellinore och vi tog en sväng ute med hunden. Sprang lite medans hon och Micke gick bakom. Sen var det bara att cykla tillbaka hem och fortsatta tvätta, duscha, laga mat och diska, tänk så effektiv man kan känna sig ibland. Då kanske det inte gör någonting när gårdagen var väldigt seg.

Snart ska jag fortsätta på nya äventyr!

Ha dt fint!

Save tonight

Publicerad 2010-04-18 13:33:50 i Allmänt,

Idag känner jag mig allmänt seg, det kan bero lite på gårdagen men huvudsaken är att man hade kul. Om en stund ska jag och Anna ut och gå en sväng. Det var nog allt för stunden.

Ha dt fint!

Där elden falnar men fortfarande glöder

Publicerad 2010-04-17 17:01:11 i Allmänt,

Grillad lax med potatissallad blir det ikväll, mums:). Lördagkvällen består av grillning hos Malin dock är det lite ostabilt väder för att grilla men det är bara att leva med det. Blir troligen en sväng till puben efter det.

Fredagskvällen bestod av god mat och trevligt sällskap:) Lyckades äntligen se klart Americans sweethearts. En bra film när man väl tar sig tid och ser den.

Det börjar snart bli dags att göra sig i ordning för ikväll, problemet är att jag har noll-ork och finner ingen lust heller. Men tänker man positivt så kommer nog att bli bra.

Ha dt fint!

Puss&Kram

The lie becomes the truth

Publicerad 2010-04-16 15:40:19 i Allmänt,

Det blev ingen cykeltur utan jag tog mig en rejäl långpromenad och rensade huvudet. 

Who says I can't get stoned
Turn off the lights and the telephone
Me in my house alone
Who says I can't get stoned

Who says I can't be free
From all of the things that I used to be
Rewrite my history
Who says I can't be free

It's been a long night in New York City
It's been a long night in Baton Rouge
I don't remember you looking any better
But then again I don't remember you

Who says I can't get stoned
Call up a girl that I used to know
Fake love for an hour or so
Who says I can't get stoned

Who says I can't take time
Meet all the girls in the county line
Wait on fate to send a sign
Who says I can't take time

It's been a long night in New York City
It's been a long night in Austin too
I don't remember you looking any better
But then again I don't remember you

Who says I can't get stoned
Plan a trip to Japan alone
Doesn't matter if I even go
Who says I can't get stoned

It's been a long night in New York City
It's been a long time since 22
I don't remember you looking any better
But then again I don't remember you

Up in heaven

Publicerad 2010-04-16 12:02:25 i Allmänt,

Imorse när jag vaknade lyste solen in, vilken skönt känsla att vakna till. En till dag ledig från skolan, vad ska man hitta på idag då, ingenting blev som man ibland tänker att det ska bli. Det är märkligt hur fort verkligheten kommer ikapp en och man vet varken ut eller in.

Nu ska jag ta en cykeltur, oturligt nog blåser det kallt ute vilket inte är så skönt.

Får se vad som händer ikväll, ha dt fint.

Who says

Publicerad 2010-04-15 19:39:58 i Allmänt,

En ledig och skön tordag. Åkte och handlade en sväng i Hällefors. Tog en promenad (9 km) med Anna och sen bakade jag lite efter det. Testade ett recept på glasstrutar men receptet fungerade inte så bra, så det blev till att inprovisera fram bananmuffins istället utifrån det glasstrutsreceptet.

Nu som först lyser solen och är påväg ner, längtar till sommaren!

Du är min chokladpralin

Publicerad 2010-04-15 13:11:19 i Allmänt,

Nu har jag tagit helg, långledig från skolan. Känns skönt! Förra veckan var hela klassen i olika grupper på ett bageri i Höje, vi gick upp halv tre på natten för att börja baka. Snacka om att man var trött när man senare på dagen kom hem. 

Igår lagade vi desserter i köket inför hantverksprovet som är om några veckor. Vi ska göra en syrlig passionsfruktsmousse som serveras med en söt ananasmarmelad, krispigt mandelflarn, färsk frukt och en chokladdekoration. Vi ska även baka ett surdegsbröd och hårt knäckebröd samt två olika sorters praliner.




  Praliner har vi också hunnit med att lära oss att göra:). 

Nu skiner äntligen solen igen, så nu är det dags för en promenad med Anna.

Ha det fint!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela